Serveur d'exploration sur les terroirs - Checkpoint (Istex)

Index « Keywords » - entrée « Sensory evaluation »
Attention, ce site est en cours de développement !
Attention, site généré par des moyens informatiques à partir de corpus bruts.
Les informations ne sont donc pas validées.
Sensory descriptors < Sensory evaluation < Sensory evaluation sheet  Facettes :

List of bibliographic references

Number of relevant bibliographic references: 11.
Ident.Authors (with country if any)Title
000320 (2011) Young-Shick Hong [France, Corée du Sud]NMR‐based metabolomics in wine science
000480 (2010) R. Ristic [Australie] ; K. Bindon [Australie] ; L. I. Francis [Australie] ; M. J. Herderich [Australie] ; P. G. Iland [Australie]Flavonoids and C13‐norisoprenoids in Vitis vinifera L. cv. Shiraz: relationships between grape and wine composition, wine colour and wine sensory properties
000904 (2008) C. F. Ross [États-Unis] ; J. Bohlscheid [États-Unis] ; K. Weller [États-Unis]Influence of Visual Masking Technique on the Assessment of 2 Red Wines by Trained and Consumer Assessors
000925 (2008) I. Etaio [Espagne] ; F. J. Pérez Elortondo [Espagne] ; M. Albisu [Espagne] ; E. Gaston [Espagne] ; M. Ojeda [Espagne] ; P. Schlich [France]DEVELOPMENT OF A QUANTITATIVE SENSORY METHOD FOR THE DESCRIPTION OF YOUNG RED WINES FROM RIOJA ALAVESA
000B41 (2006) Mar Vilanova [Espagne]SENSORY DESCRIPTIVE ANALYSIS AND CONSUMER ACCEPTABILITY OF GODELLO WINES FROM VALDEORRAS APELLATION ORIGEN CONTROLÉE (NORTHWEST SPAIN)
000B71 (2006) Current awareness in flavour and fragrance
000E42 (2002) Wendy V. Parr ; David Heatherbell ; K. Geoffrey WhiteDemystifying Wine Expertise: Olfactory Threshold, Perceptual Skill andSemantic Memory in Expert and Novice Wine Judges
000E72 (2001) S. Kallithraka [Grèce] ; I. S Arvanitoyannis [Grèce] ; P. Kefalas [Grèce] ; A. El-Zajouli [Grèce] ; E. Soufleros [Grèce] ; E. Psarra [Grèce]Instrumental and sensory analysis of Greek wines; implementation of principal component analysis (PCA) for classification according to geographical origin
000F50 (2000) I. S Arvanitoyannis [Grèce] ; M. N Katsota [Grèce] ; E. P Psarra [Grèce] ; E. H Soufleros [Grèce] ; S. Kallithraka [Grèce]Application of quality control methods for assessing wine authenticity: Use of multivariate analysis (chemometrics)
001116 (1998) Richard Gawel [Australie]Red wine astringency: a review
001211 (1996) L. P. Mccloskey [États-Unis] ; M. Sylvan [États-Unis] ; S. P. Arrhenius [États-Unis]DESCRIPTIVE ANALYSIS FOR WINE QUALITY EXPERTS DETERMINING APPELLATIONS BY CHARDONNAY WINE AROMA

Pour manipuler ce document sous Unix (Dilib)

EXPLOR_STEP=$WICRI_ROOT/Wicri/Agronomie/explor/TerroirV1/Data/Istex/Checkpoint
HfdIndexSelect -h $EXPLOR_AREA/Data/Istex/Checkpoint/KwdEn.i -k "Sensory evaluation" 
HfdIndexSelect -h $EXPLOR_AREA/Data/Istex/Checkpoint/KwdEn.i  \
                -Sk "Sensory evaluation" \
         | HfdSelect -Kh $EXPLOR_AREA/Data/Istex/Checkpoint/biblio.hfd 

Pour mettre un lien sur cette page dans le réseau Wicri

{{Explor lien
   |wiki=    Wicri/Agronomie
   |area=    TerroirV1
   |flux=    Istex
   |étape=   Checkpoint
   |type=    indexItem
   |index=    KwdEn.i
   |clé=    Sensory evaluation
}}

Wicri

This area was generated with Dilib version V0.6.33.
Data generation: Sun Jan 28 20:22:51 2018. Site generation: Tue Mar 12 12:09:07 2024